Eduskuntavaalit ja kouluverkkoselvitys – uusin Sieviläinen luettavissa ilmaiseksi näköislehtenä

Viikon 12 Sieviläinen on luettavissa ilmaiseksi näköislehtenä. Lehdessä ääneen pääsevät sieviläiset eduskuntavaaliehdokkaat perussuomalaisten Antti Kangas ja Liike Nytin Niko Säilynoja.

Eri puolueet ovat myös kampanjoineet Sievissä ahkerasti. Kävimme paikalla kuuntelemassa, mitä asioita ehdokkaat näissä vaaleissa ajavat. Viime viikon aikana sieviläisiä Lusiinaan hernekeitolle keräsi keskustan Eija Nivala, Sievi Shopin eteen pullakahveille kokoomuksen Mikko Korkeakoski ja sunnuntaina torille vapauden liiton eduskuntaehdokkaat Mirka Väyrynen ja Jouni Ahola.

Sievin kouluverkkoselvitys valmistui

Uudelleen käsiteltäväksi otettu päätös Leppälän koulun lakkauttamisesta kuluvan lukuvuoden jälkeen on edennyt siihen vaiheeseen, että ulkopuoliselta konsulttitoimistolta FCG:ltä tilattu kouluverkkoselvitys on valmistunut ja kuntalaisten nähtävillä Sievin kunnan verkkosivuilla.

Viime viikon torstaina FCG:n konsultti Raila Oksanen esitteli yleisötilaisuudessa Vääräjokisalissa selvitystyötä: miltä näyttää lukemien valossa Sievin tulevaisuus oppilasmäärältään, miltä näyttää kunnan talous. Johtopäätöksenä Oksanen esitti, ettei Leppälän koulun lakkauttamispäätöstä ole syytä muuttaa.

Kunnanhallitus myönsi toimintatukea Sievin Perhepalvelukeskukselle

Viime viikon kokouksessa kunnanhallitus jakoi yhteensä 60 000 euroa toiminta-avustusta sieviläisille yhdistyksille. Suurimman toimintatuen sai Sievin Perhepalvelukeskus, jolle myönnettiin 45 000 euroa tukea.

Helmikuun lopulla Perhepalvelukeskus ilmoitti lomauttavansa Lapsiperheiden kotiavun työntekijänsä rahoituksen puutteessa, kun Pohde ei myöntänyt tukea, kuten yhdistys toimintansa pyörittämiseen tarvitsee. Rahoituksen saamisesta kunnalta oli epäselvyyksiä ja hetken Perhepalvelukeskuksen toiminnan jatko entiseen tapaan oli epävarmaa. Kunnan myöntämän tuen myötä Perhepalvelukeskuksen toiminta jatkuu normaalina.

– Kunta on suhtautunut meihin myönteisesti jo pidemmän aikaa, vuosittain se on antanut avustuksen, joka on tuiki tärkeä meille toiminnan pystyssä pysymiseksi, Perhepalvelukeskuksen puheenjohtaja Tarmo Leppälä kertoo.

Kunnanhallitus antoi myös kokouksessaan lausunnot kuntaa koskevasta kantelusta, Alajärvi–Kalajoki välisestä voimajohdosta Sievin osalta ja siirsi eteenpäin aloitteita.

Lue nämä ja paljon muuta tilaamalla Sieviläisen tai ilmaiseksi näköislehdestä klikkaamalla tästä tai osoitteesta www.issuu.com/sievilainen .