Hyvinvointikeskus otetaan käyttöön tammikuussa

Sievin kunnan tekninen johtaja Paavo Hankonen on silminnähden tyytyväinen. Syytä onkin, sillä Wasa Groupin rakennuttama Sievin uusi hyvinvointikeskus on viime silausta vaille valmis.
– Hyvältä näyttää, hän toteaa.

Sievin uuden hyvinvointikeskuksen valmistumista on seurattu suurella mielenkiinnolla. Kunnantalolla väistötiloissa on ollut ahdasta, joten muutto on varmasti tervetullut. Tarkoitus on, että työt aloitetaan uusissa tiloissa maanantaina 13.1.2020.
– Tilat on nyt uudet ja aivan loistavat niin sijaintinsa kuin kokonsakin puolesta, hoitotyön johtaja Margit Yli-Kotila Peruspalvelukuntayhtymä Kalliosta kertoo.
– Kaikki nykyiset palvelut Sievissä säilyvät, ja lisäksi Sieviin palautuvat tauon jälkeen sydän- ja diabeteshoitajan palvelut kokopäiväisenä. Uutena kokeillaan myös depressiohoitajan palvelua.   Terapiakeskuksen psykiatriset sairaanhoitajat tekevät työtään ajanvarauksella, mutta nyt tarkoitus on kokeilla myös päivystysluonteista palvelua, jolloin apua voi saada paljon nopeammin akuuteissa tilanteissa, hän jatkaa.
– Depressiohoitajan päivystyksestä on Ylivieskassa saatu hyviä kokemuksia, Margit Yli-Kotila kertoo.

Uusissa tiloissa palvelevat lääkärin ja hoitajan vastaanotto, laboratorio näytteenotto, työterveyshuolto ja työfysioterapeutti, kotihoito, neuvola ja perhetyö, toiminta- ja puheterapia,
terapia- ja sosiaalikeskus.
Sievissä jatketaan kahden lääkärin voimin. Varaus on kolmelle lääkärille, mutta kolmatta paikkaa ei ole saatu täytettyä.
– Toki jos joku hakisi paikkaa, niin kolmannelle lääkärille olisi varmasti tilausta, Yli-Kotila kertoo.

Selkeät opasteet eivät jää huomaamatta.
Neuvonta ja ilmoittautuminen tarjoaa yksityisyyttä suljettavan välioven turvin.
Laboratorio on ulko-oven läheisyydessä, ilmoittautuminen käytävän päässä.
Myös kotihoidon toimitilat muuttavat uusiin tiloihin.

 

Tervetuloa toimenpidehuoneeseen.

 

Hyvinvointikeskuksen käytävillä on tilaa.

Hyvinvointikeskus, neuvola