Vakava onnettomuus sunnuntaiaamuna, neljä nuorta loukkaantui ulosajossa

Puoli kuuden aikaan aamulla sunnuntaina hätäkeskukseen tuli tieto henkilöauton ulosajosta Sievissä. Tapahtumapaikalle lähetettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä, ensivasteen yksiköitä sekä poliisipartio.
Tapahtumapaikkatutkinnassa selvisi, että henkilöauto oli ajanut Sievin suunnasta Kajaanintietä reilua ylinopeutta. Auton kuljettaja oli menettänyt ajoneuvonsa hallinnan lievästi oikealle kääntyvässä mutkassa, josta oli ajautunut vastaantulevien ajokaistalle. Auto oli jatkanut matkaa kaistan yli ojaan, jossa oli törmännyt suureen koivuun. Törmättyään koivuun auto oli vielä jatkanut kulkuaan törmäten ja kaataen muun muassa valopylvään.
Törmäyksien johdosta auto vaurioitui kauttaaltaan. Autosta irronnut moottori löytyi ajoradalta.
Henkilöauton kyydissä oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa. Kaikki osalliset loukkaantuivat ja heidät kuljetettiin ambulansseilla jatkohoitoon Ouluun ja Kokkolaan.
Tapahtumahetkellä tie oli liukas ja satoi lunta, joten keliolosuhteet olivat haastavat.
Henkilöautoa kuljettaneella henkilöllä ei ollut voimassa olevaa ajokorttia. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta ulosajossa. Poliisi tutkii tapahtumaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta sekä vammantuottamuksena.