Koronatartunta Sievissä – Rokotukset jatkuvat – Ohjeita turvalliseen vapun viettoon

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella Sievissä todettiin tänään perjantaina 30.4.2021 yksi uusi koronavirustartunta. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.  

Turvaetäisyyden noudattaminen, hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä maskin käyttö torjuvat tehokkaasti viruksen leviämistä. Vähäisissäkin flunssaoireissa tulee välttää kodin ulkopuolisia kontakteja ja hakeutua koronavirustestiin. Viikonlopun aikana testiin pääsee Oulaskankaan yhteispäivystyksessä. 

Koronarokotukset
65–69-vuotiaat voivat ensi viikosta alkaen valita mRNA-rokotteen. THL:n uuden linjauksen mukaan 65–69-vuotiaille voidaan toukokuun alusta lähtien antaa mRNA-rokote, jos rokotettava niin toivoo. Suomessa annettavista rokotteista Pfizer Biontechin ja Modernan rokotteet ovat mRNA-rokotteita. Muutoksen taustalla on erityisesti mRNA-rokotteiden saatavuuden paraneminen.  

Ne 65- vuotta täyttäneet, jotka ovat saaneet ensimmäisenä rokoteannoksena Astra Zenecan rokotetta, saavat myös toisella rokotuskerralla AstraZenecan rokotetta. Alle 65-vuotiaille annetaan toisena annoksena aina mRNA-rokotetta. Suomen 65–69-vuotiaasta väestöstä hieman yli puolet on tällä hetkellä saanut koronarokotuksen. AstraZenecan Vaxzevria-rokotteen käyttö on Suomessa rajattu 65 vuotta täyttäneisiin. 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella ensimmäisen rokoteannoksen on saanut yhteensä noin neljäsosa koko väestöstä. Rokotustahti kiihtyy, kun mRNA-rokotteita on lähiviikkoina odotettavissa suurempia määriä. Rokotusten edistymistä voi seurata nettisivuillamme osoitteessa www.kalliopp.fi/koronarokotukset. Muutoksista ilmoitetaan myös ajankohtaistiedotteissa sekä Peruspalvelukuntayhtymä Kallion sosiaalisen median kanavissa.

Turvallisesti vapun viettoon
Vappua kannattaa viettää tänä vuonna pienessä piirissä ja voimassa olevat rajoitukset huomioiden. Valtioneuvoston kanslia, THL, sisäministeriö ja poliisi kampanjoivat tällä viikolla yhdessä koronaturvallisen vapun puolesta. Kampanjan keskeisenä tavoitteena on se, etteivät koronatartunnat lähtisi nousuun vapun myötä. Kampanja näkyy esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tunnisteella #omassakuplassa. Lue lisää: Vietä vappua lähipiirin kesken #OmassaKuplassa 

Vaikka koronatartuntojen määrä on nyt laskussa, on myös vappuna tärkeää edelleen noudattaa kokoontumisrajoituksia ja muistaa turvavälit, maskin käyttö ja huolellinen käsihygienia. 

Kallion alue perustasolla
Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän linjauksen mukaan epidemia on Pohjois-Pohjanmaan alueella perustasolla, mutta Oulun kaupungissa kiihtymisvaiheessa. Tarkista alueellamme voimassa olevat suositukset ja rajoitukset täältä: oyskorona.fi.