Sieviläisessä numero 40:ssä kuullaan muun muassa Sievin Jalkineen, Sievi Groupin, Sievin Sisun ja nuorten sieviläisten 4H-yrittäjien kuulumisia.

Sieviläinen luettavissa ilmaiseksi näköislehtenä

Sieviläisen viikon 40 lehti on luettavissa ilmaiseksi näköislehtenä. Lehdessä teemana yrittäjyys.

Lehdessä Sievi Groupin toimitusjohtaja ja yksi perustajajäsenistä Juha-Matti Silver kertoo konsernin kuulumisia. Rakennusalan haasteet koskevat myös heitä ja konsernin liikevaihdon ennustetaan tippuvan viime vuodesta lähes neljänneksen, 80 miljoonasta noin 62 miljoonaan euroon.

Konserni kuitenkin voi hyvin, vaikka paremminkin voisi mennä. Juha-Matti kertoo konsernin talouden olevan vahvalla pohjalla ja uskoo ensi vuonna rakennusalan vaikeuksien helpottavan.

SIEVIN JALKINEELLA kenkiä syntyy liukuhihnalta, päivässä enemmän kuin Sievissä on asukkaita. Toimitusjohtaja Juha Jokinen esittelee lehdessä uusittuja tiloja, puhuu yrittäjyydestä ja jalkinealasta.

”On valitettavaa, ettei Suomessa ole kenkäalan koulutusta toisin kuin monilla muilla ammattikunnilla. Tämän vuoksi koulutamme työntekijät työn ohessa mestari-kisälli mallilla”, Juha kertoo.

SIEVIN K-MARKET Mutti sai tänä vuonna uuden kauppiaan, kun Miika Taavetti aloitti Mutin kauppiaana. Lehdessä Miikan tarina kauppiaaksi.

4H-YRITTÄJYYS on yhä suositumpaa Suomessa. Nuorille kehitetty keino tienata omalla osaamisellaan on 4H:n sisintä ydintä, kertoo 4H:n toimitusjohtaja Tomi Alakoski.

Moni sieviläinen nuori työllistää itsensä kesäisin ja opintojen ohella 4H-yrityksellään. Yksi näistä on Linnea Viljamaa, joka tekee pääsääntöisesti kotikylänsä perheissä lasten- ja kodinhoitotöitä.

Erikoisempana sieviläisenä 4H-yrityksenä on Marius Pelkosen dronekuvausyritys, jonka Marius aloitti kesällä. Tavallisesti 4H-yrittäjille ei suositella suuria investointeja, vaan yrittäjät käyttävät asiakkaidensa välineitä työn tekoon. Marius kuitenkin päätti ostaa dronen.

LEHDESSÄ MYÖS ajankohtaisia paikallisia tapahtumia. Sievin Sisun salibandyjoukkueet aloittivat kautensa, Vääräjoen tuulivoimapuiston OAS ja YVA-ohjelma ovat asetettu nähtäville ja asiasta järjestetään yleisötilaisuus ja uuden jalkapallokentän virallisia avajaisia vietettiin.

Lue koko lehti alapuolelta!