LaserComp Oy, Celermec Oy, Ojala Group ja Favor AS sulautuvat Leden Group Oy:ksi

LaserComp Oy ja sen tytäryhtiö Celermec Oy, Ojala Group ja virolainen Favor AS yhdistyvät metalli- ja sähkömekaniikan sopimusvalmistajaksi, Leden Group Oy:ksi. Neljän yrityksen osaamisen yhdistävä Leden Group tarjoaa asiakkailleen kaikki osavalmistuksen vaiheet ja tukee asiakkaitaan myös tuotekehityksessä, tuotetiedon hallinnassa ja logistiikassa.

– Alan sopimusvalmistukseen on odotettu kauan vahvaa toimijaa, joka pystyy tarjoamaan asiakkailleen laajan palvelukirjon ja työntekijöilleen mahdollisuuden hyödyntää kattavasti erityisosaamistaan”, sanoo Leden Groupin hallituksen puheenjohtaja Seppo Heikkilä.

Vuoden 2020 luvuin näiden neljän yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 70 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 470.

Yhdistyvien yritysten liiketoiminnot täydentävät toisiaan. Työntekijät jatkavat yhtiöiden palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

Yhdistyvien yhtiöiden, LaserCompin, Celermecin, Favorin ja Ojala Groupin – omistajat jatkavat konsernissa ja ovat Leden Groupin enemmistöomistajia. LaserCompin omistajiin kuulunut alueellinen sijoitus- ja kehitysyhtiö Arvo Sijoitusosuuskunta kasvattaa yritysjärjestelyn yhteydessä Leden Groupin omistustaan merkittävästi.

Järjestely vaatii toteutuakseen Viron kilpailuviranomaisen hyväksynnän.