Sievissä neljä uutta koronatartuntaa

(Ajankohtaista koronavirustilanteesta torstai 7.1.2021 klo 15.00).

– TESTIIN TULEE HAKEUTUA HERKÄSTI, ROKOTUKSET ALKAVAT ENSI VIIKOLLA.

Sievissä todettiin eilen keskiviikkona 6.1.2020 yksi ja tiistaina kolme uutta koronatartuntaa. Keskiviikon tapauksella ei ole yhteyttä Sievissä aiemmin todettuun ketjuun, vaan tartunnan lähde on Kallion ulkopuolelta.

Kaikki tartuntaan ja altistukseen liittyvät henkilöt on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Tartuntatapauksien vuoksi Sievin tartuntojen määrä nousi yhteensä kahteenkymmeneenkolmeen. Uusien tapausten myötä myös Sievin ilmaantuvusluku nousi Kallion kunnista korkeimmaksi.
Alavieskassa tartuntoja on todettu yhteensä 5, Nivalassa 26 ja Ylivieskassa 54.

Koronavirustesteihin  on hakeuduttu Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella joulun ja vuodenvaihteen aikana aiempaa vähemmän. Uusia tapauksia todetaan alueellamme kuitenkin viikoittain.
– Testiin tulee hakeutua herkästi, vaikka oireet tuntuisivat vähäisiltäkin ja Maskin käyttö julkisissa tiloissa asioidessa on nyt erityisen tärkeää Peruspalvelukuntayhtymä Kalliosta painotetaan.
Leviämisvaiheen suositukset ovat alueellamme edelleen voimassa. Muista hyvä käsi- ja yskimishygienia, 1–2 metrin turvaetäisyys. Jos olet flunssainen, pysyttele kotona ja hankkiudu herkästi koronatestiin.               

MASKIEN JAKO:

Maskien jako on jälleen käynnistynyt joulutauon jälkeen. Vähävaraisille tarkoitettuja maskeja jaetaan maanantaisin Ylivieskassa, tiistaisin Nivalassa ja Alavieskassa ja torstaisin Sievissä. Katso maskien jakoajat ja –paikat täältä

VÄLTÄ VIERAILUA PALVELUASUMISEN YKSIKÖISSÄ 18.1.2021 SAAKKA

Suosittelemme välttämään palveluasumisen yksiköissä vierailua 18.1.2021 saakka. Vuodeosastoilla vieraileminen on kielletty 18.1.2021 saakka. Jos läheisesi on saattohoidossa, ole yhteydessä hoitavaan yksikköön vierailun järjestämiseksi.  

ROKOTUKSET ALKAVAT SIEVISSÄ ENSI VIIKOLLA:

Ensimmäinen erä koronarokotteita saapuu ppky Kallion alueelle ja Sieviin ensi viikolla.                                                        – Ensimmäisessä vaiheessa rokotamme hoitohenkilöstön ensilinjan työntekijät ja palvelutalojen asukkaat, Kalliosta kerrotaan.