SPR:n Hätäapukeräys Ukrainan uhrien auttamiseksi Sievissä lauantaina

Hätä Ukrainassa on valtava siviilien ja perheiden paetessa kodeistaan sodan alta.

– Suomen Punaisen Ristin Ylivieskan osasto järjestää Hätäapukeräyksen myös Sievissä Ukrainan konfliktin uhrien auttamiseksi, kertoo SPR:n Ylivieskan osaston puheenjohtaja Milla-Maria Koskela. SPR:n Sievin osasto yhdistyi osaksi Ylivieskan osastoa vajaa kaksi vuotta sitten. Hätäapukeräyksen lipaskeräyspäivä Sievissä on ensi lauantaina. Keräyspaikkoina ovat K-Market Mutin ja S-Marketin edustat.
– Lipaskerääjäksi voi ilmoittautua Oma Punainen Risti-sivulla, johon on koostettu tarkempia tietoja sekä omat yhteystietoni.
– Ota mukaan kuvallinen henkilötodistus, kun tulet lipaskerääjäksi ja pukeudu lämpimästi. Lipaskerääjät sitoutuvat tehtävässään myös Punaisen Ristin arvoihin, Koskela jatkaa.

Lisätiedot ja ohjeet keräystapahtumaan ja ilmoittautumiseen löytyvät osoitteesta https://oma.punainenristi.fi/event/14143

Lipaskeräyksen lisäksi lahjoituksen voi tehdä myös netissä, tekstiviestillä, MobilePayllä tai suoraan Katastrofirahaston tilille. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta www.punainenristi.fi

Punaisen Ristin apu Ukrainassa

Suomen Punainen Risti on lisäksi myöntänyt katastrofirahastosta 100 000 euroa Ukrainan konfliktin uhrien tukemiseen.  Varat ohjataan Kansainväliselle Punaiselle Ristille, joka toimittaa apua kontaktilinjan molemmin puolin sitä tarvitseville. Avulla turvataan ihmisten perustarpeita. Punainen Risti toimittaa ihmisille vettä, ruokaa, suojaa ja terveyspalveluita, sekä auttaa kadonneiden etsinnässä.

Varoilla jatketaan avustustyötä, jota kansainvälinen Punainen Risti yhdessä Ukrainan Punaisen Ristin kanssa on tehnyt Ukrainassa vuosien ajan. Suomen Punainen Risti on valmiina auttamaan myös kotimaassa ja tilannetta seurataan aktiivisesti.

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen toimintaa ohjaa seitsemän perusperiaatetta, jotka ovat:

  • inhimillisyys
  • tasapuolisuus
  • puolueettomuus
  • riippumattomuus
  • vapaaehtoisuus
  • yleismaailmallisuus
  • ykseys.

Artikkelikuva: SPR:n Hätäapukeräys Ukrainan uhrien hyväksi käynnistyi Ylivieskassa maanantaina. Sievissä keräys järjestetään ensi lauantaina kello 9-13 markettien edustalla. Kuva: Milla-Maria Koskela.