Tietokantojen yhdistäminen sulkee kirjastot 10-23.5 ajaksi

Joki-kirjastot toimintaan 24.5.2021 alkaen

Neljällätoista paikkakunnalla toimivat Kiri- ja Tiekkö-kirjastot sekä Reisjärven kirjasto sulautuvat 24.5.2021 alkaen Joki-kirjastoiksi. Tietokantojen yhdistämisen vuoksi Oulun eteläisen kirjastot Sievi mukaan luettuna ovat suljettuna, eikä kirjastoauto liikennöi 10.-23.5.2021 välisenä aikana.

Sulun aikana ei ole mahdollista uusia lainoja, tehdä varauksia, eikä käyttää alueellisen eKirjaston aineistoja sulun aikana. Myöskään palautuksia ei oteta vastaan. Joki-kirjastojen yhteinen verkkokirjasto osoitteessa joki.finna.fi avautuu 31.5. Sulkuajalle osuvat lainojen palautuspäivät ja varausten viimeiset noutopäivät siirtyvät automaattisesti sulun yli. Lainat ehtii palauttaa sulkuajan jälkeen, eikä niistä tule maksuja.

Nykyiset kirjastokortit toimivat myös Joki-kirjastoissa. Jos asiakkaalla on kortti useampaan kirjastoon, kannattaa käydä asiakaspalvelussa poistattamassa ylimääräiset asiakastiedot. 24.5 voimaan astuvien yhteisten käyttösääntöjen mukaan myöhästymismaksuja ei peritä, mutta lähetettävät muistutukset ovat maksullisia.

Yhdistymisen jälkeen Joki-kirjaston reilulla 82 300 asukkaalla on käytössään alueen kaikkien kirjastojen kokoelmat yhdellä kirjastokortilla. Joki-kirjastoilla on palveluksessaan yli 60 kirjastoalan ammattilaista, 18 toimipistettä ja 6 kirjastoautoa Varaukset ja seutulainat ovat maksuttomia.

Kirjastojen väliset seutukuljetukset jatkuvat entiseen tapaan vuoden 2021 loppuun. Uudet kuljetusreitit suunnitellaan ja kuljetukset kilpailutetaan syksyn aikana. Seutukuljetus toimii 2022 alusta yhtenäisesti koko Joki-kirjastojen alueella.

– Kirjastojen sulkuaikana Sievin kirjastotalon Taidelaarissa olevaan näyttelyyn kuljetaan kirjastotalon takaa, alaoven kautta. Kulku on esteetön. Näyttely on avoinna kirjaston normaalien aukioloaikojen mukaisesti, kirjastosta muistutetaan.