Pentti Kumara valittiin Vuoden 2023 Teräsvaariksi, Terttu Nikkarikoski valittiin Vuoden 2023 Teräsmuoriksi.

Vuoden Teräsmuori ja -vaari valittiin tänään Sievissä

Vanhusten viikon pääjuhlassa julkaistiin tänään Vuoden 2023 Teräsmuori ja -vaari. Vuoden 2023 Teräsmuori on sieviläinen Terttu Nikkarikoski ja Teräsvaari on sieviläinen Pentti Kumara.
 
Terttu on kiertänyt elämänsä aikana maailmaa ja lopulta päätynyt vanhemmilla päivillään takaisin synnyinkuntaansa Sieviin. Hän lähti aikoinaan Ruotsiin suomalaisperheeseen apulaiseksi, teki pitkän uran Ruotsin sairaalassa, löysi elämänkumppanin ja kasvatti suuren joukon lapsia maailmalle.
 
93 vuotta kohta täyttävä Terttu on edelleen mukana monessa. Hän harrastaa, on mukana järjestötoiminnoissa ja luottamustoimissa. Hän kertoo valinnan Teräsmuoriksi tulleen todella yllätyksenä.
 
”Onneksi istuin, kun puhelu tuli, onneksi”, hän nauraa.
 
”En olisi ikinä uskonut, en ikinä, en millään. Totta kai arvostan tätä, mutta tämä oli niin suuri yllätys. En olisi ikinä uskonut” hän kertoi valinnan jälkeen.
 
PENTTI TOIMI Sievin seurakunnan suntiona 31 vuotta, sen jälkeen myös seurakunnan luottamustehtävissä. Hän on ollut urheiluseuratoiminnassa aktiivisena mukana kovana urheilumiehenä. Maraton hänellä on kulkenut alle kolmen tunnin, suunnistuksessa hän on osallistunut Jukolan viestiin ja moneen muuhun.
 
Kuorotoimintaa ja liikkumista luonnossa hän harrastaa edelleen. Meriittejä hän myöntää itsellään olevan, mutta ei valintaa odottanut.
 
”Yllätyksenä tuli. Mukavalta tuntuu”, hän kertoo tunnelmistaan valinnan jälkeen.
 
TERÄSMUORIN ja -vaarin valinta on alueellinen. Vuorovuosin heidät valitaan Sievistä, Alavieskasta ja Ylivieskasta. Tänä vuonna vuorossa oli Sievi, joka Vanhusten viikon pääjuhlankin Sievin Vääräjokisalissa järjesti.
 
Terttu Nikkarikoski vastaanottaa Vuoden 2023 Teräsmuori -tunnustusta Vanhus- ja vammaisneuvoston puheenjohtajalta Annu Pärkältä.
Vanhus- ja vammaisneuvoston puheenjohtaja Annu Pärkkä luovutti Teräsmuori ja -vaari -tunnustukset. Mauno Jussila juonsi tapahtuman.