Sieviläinen nro 45 luettavissa näköislehtenä

Sieviläisen hyvinvointi, terveys ja isänpäivä teemainen lehti on luettavissa näköislehtenä. Isänpäivä-haastattelussa sieviläinen Kimmo Soldatkin-Luostari pohtii isäksi kasvamista ja isyyden iloja.

” Yritän saada lapsesta hyvät puolet esiin ja kiinnostua hänen asioistaan”, hän sanoo.

Kimmon isä Veijo Luostari muistelee, mitä oli olla isä, kun hänen lapsensa olivat pieniä. Nykyään moninkertaisena isoisänä hänen roolinsa on muuttunut vapaammaksi.

Koko juttu luettavissa Sieviläisen näköislehdessä.

Tunne pulssisi – tiedä lääkityksesi

Sydän- ja syöpäyhdistyksen kerhotapaamisessa puhuttiin aivoinfarktin ennaltaehkäisystä oman pulssin seurannalla.

”Varhaisella tunnistamisella on ratkaiseva vaikutus aivoinfarktin ennaltaehkäisyssä”, kertoi Ylivieskan Seudun Sydänyhdistyksen puheenjohtaja Sinikka Soukka.

Apteekkari Pirjo Ervasti kertoi lääkelistan ajantasalla pitämisen tärkeydestä. Ikääntymisen myötä lisääntyvät lääkitykset nostavat riskiä lääkkeiden haittavaikutuksille ja väärälle lääkeannostelulle.

Lue koko juttu tästä linkistä.

Harrastuksista hyvää mieltä

Sievissä on monipuoliset harrastusmahdollisuudet kaiken ikäisille. Erityisesti lapsille ja nuorille on pyritty viime vuosina lisäämään mielekkäitä, ilmaisia matalan kynnyksen harrastuksia koulupäivän yhteyteen.

Jutussa vieraillaan 4H:n heppakerholla, missä opetellaan tallitaitoja, ja palloilukerhossa, missä yläkoululaiset pelailevat pallopelejä.

Vaikka harrastukset yleensä antavat hyvää mieltä ja onnistumisen kokemuksia, voivat ne myös olla kuormittavia. Sievissä koulupsykologina toimiva Anna Savolainen kertoo jutussa harrastusten hyödyistä, mutta myös muistuttaa, että myös mielekkäät harrastukset voivat olla stressaavia lapselle ja nuorelle.

Lue koko juttu Sieviläisestä tästä linkistä.